Magyar English

FÉMIPARI GYÁRTÓCSARNOK ÉPÜLT KOMPLETT GYÁRTÓBERENDEZÉSEK KIVITELEZÉSÉHEZ CSONGRÁDON A HEX-TECH KFT. RÉSZÉRE

A Hex-Tech Kft. 59.221.983 forint uniós támogatást nyert el a „Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” című pályázati kiíráson a Dél-Alföldi Operatív Program keretében. A projekt címe „Fémipari gyártócsarnok létesítése a Hex-Tech Kft.-nél”, pályázati azonosítója DAOP-1.1.1/DE-13-2014-0021, a Közreműködő Szervezet a DARFÜ – Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. A 87.022.161 forintos összköltségvetésű, 68,05 %-os támogatottságú beruházásból nemcsak egy új gyártócsarnokot építettünk, hanem új munkahelyeket is létesítünk.

A csongrádi telephelyű Hex-Tech Kft. fő tevékenysége takarmány- és élelmiszeripari gyártó berendezések, extruderek, gépsorok, komplett gyártó vonalak, üzemek tervezése, komplett kivitelezése, továbbá biomassza feldolgozó berendezések, komplett üzemek, valamint egyéb iparban felhasznált porok tárolására, szállítására szolgáló komplett technológiai rendszerek. A Kft-nek a magasabb minőségű termék kategóriát kell erősítenie a piaci igények miatt, ehhez volt új gyártócsarnok létrehozása szükséges.

Egy acél vázszerkezetű, szendvicspanel borítású, daruzott fémipari gyártócsarnok került felépítésre, 40m x 15m befoglaló mérettel. A kialakításnál a megújuló energiák hasznosítása is fontos szempont volt. Az épület fűtéséhez pellet tüzelésű kazán került elhelyezésre, a tetőn pedig áramot termelő napcella, amely az épület alapellátását részben fedezni tudja. A fejlesztés a szükséges alapinfrastruktúra kialakítását is tartalmazta.

A beruházással 10 fő munkahelyet tudunk megtartani és további 4 újat létrehozni.

A Támogatási Szerződés 2014. szeptember 18-án került aláírásra, a kivitelezési munkák 2014. október 27-én kezdődtek el. 2015. június végére befejeződtek a kiviteli munkálatok, megtörtént az gyártócsarnok műszaki átadás-átvétele. Június 29. a teljes projekt fizikai megvalósításának időpontja.